obrazok zahlavie

Škoricový pletenec

Potrebujeme: 
350 g polohrubej múky 
190 ml vlažného slovenského mlieka s SK Oválom 
40 g slovenského masla s SK Oválom 
7 g sušeného droždia 
30 g hnedého cukru
10 g vanilkového cukru
1 vajce 

Plnka:
100 g slovenského masla s SK Oválom 
80 g hnedého cukru 
10 g vanilkového cukru
1 PL mletej škorice 

Na posypanie:
1/2 PL hnedého cukru
1/2 PL mletej škorice

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.

Postup:
Do vlažného mlieko nalejeme predom roztopené maslo. Pridáme cukor, vajce a vanilkový cukor. Dobre to spolu premiešame. Do misky nasypeme múku, pridáme sušené droždie. Mlieko s vajcom, cukrom a maslom ktoré sme si predtým pripravili nalejeme k múke a vymiesime cesto, ktoré necháme kysnúť približne 1 a pol hodiny. Kým nám kysne cesto pripravíme si plnku. K zmäknutému maslu pridáme cukor, vanilkový cukor a škoricu. Pripravené vykysnuté cesto rozvaľkáme a naplníme plnkou a zrolujeme. Zrolované cesto prekrojíme a postupne začneme zapletať. Po zapletení preložíme koláč na pripravený plech s papierom na pečenie a ešte posypeme škoricovým cukrom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C približne 25 minút. Následne môžeme servírovať. pripravený plech s papierom na pečenie a ešte posypeme škoricovým cukrom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C približne 25 minút. Následne môžeme servírovať.