Potrebujeme:
350 g polohrubej múky
190 ml vlažného slovenského mlieka s
SK Oválom 7 g sušeného droždia
30 g hnedého cukru
10 g vanilkového cukru
1 vajce
Plnka:
80 g hnedého cukru
10 g vanilkového cukru
1 PL mletej škorice
Na posypanie:
1/2 PL hnedého cukru
1/2 PL mletej škorice
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Do vlažného mlieko nalejeme predom roztopené maslo. Pridáme cukor, vajce a vanilkový cukor. Dobre to spolu premiešame. Do misky nasypeme múku, pridáme sušené droždie. Mlieko s vajcom, cukrom a maslom ktoré sme si predtým pripravili nalejeme k múke a vymiesime cesto, ktoré necháme kysnúť približne 1 a pol hodiny. Kým nám kysne cesto pripravíme si plnku. K zmäknutému maslu pridáme cukor, vanilkový cukor a škoricu. Pripravené vykysnuté cesto rozvaľkáme a naplníme plnkou a zrolujeme. Zrolované cesto prekrojíme a postupne začneme zapletať. Po zapletení preložíme koláč na pripravený plech s papierom na pečenie a ešte posypeme škoricovým cukrom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C približne 25 minút. Následne môžeme servírovať.
pripravený plech s papierom na pečenie a ešte posypeme škoricovým cukrom. Pečieme
vo vyhriatej rúre na 200 °C približne 25 minút. Následne môžeme servírovať.