Potrebujeme:
500 g polohrubej múky
30 g droždia
250 ml vlažného slovenského mlieka
100 g cukru
125 g slovenského masla
štipku soli
100 g hrozienok
50 g citrónovej kôry
50 g mandľových lupienkov
cukor podľa chuti
tuk na vymastenie plechu
Postup:
V preosiatej múke vyhĺbime jamku, do ktorej rozdrobíme droždie. Premiešame s troškou cukru, múky a mlieka a necháme 15 minút odstáť. Do kvásku pridáme 80 g rozpusteného masla, 50 g cukru, zvyšné mlieko a soľ. Vypracujeme hladké cesto. Cesto necháme kysnúť približne 40 minút. Umyté a osušené hrozienka zmiešame s mandľovými lupienkami, cukrom podľa chuti a citrónovou kôrou. Cesto rozvaľkáme, potrieme ho zvyšným roztopeným maslom a hrozienkovo-mandľovou zmesou. Zvinieme do rolády, pokrájame na kusy hrubé asi 3 cm. Uložíme na vymastený plech reznou stranou nahor. Posypeme zvyšným cukrom a necháme dokysnúť ešte 10 minút. Pečieme v rúre predhriatej na 220 °C asi 25 minút.