Potrebujeme:
250 g maslových keksov
130 g slovenského masla
500 g slovenského syru riccota (alebo tvarohu)
200 g slovenskej kyslej smotany
200 g bielej čokolády
2 vajcia
50 g kryštálového cukru
85 g medu
1 balík vanilkového cukru
kôra z jedného citróna
200 g čučoriedok
Postup:
Sušienky podrvíme, dáme do misky a zmiešame s roztopeným maslom. Malý plech vyložíme papierom na pečenie a sušienkovú zmes dôkladne natlačíme na spodok. Cesto dáme piecť na 180 °C na 10 minút.
Medzitým dáme do misky riccotu, kyslú smotanu a mixérom ich zmiešame s kryštálovým aj vanilkovým cukrom a medom. Zmes potom rozmixujeme ponorným mixérom, aby sme rozbili hrudky riccoty a dostali hladký krém. Do tohto krému potom za stáleho šľahania pridávame po jednom vajcia. Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme ju trochu vychladnúť. Potom ju pridáme do krému spolu s citrónovou kôrou a dôkladne premiešame. Krém vylejeme na vychladnutý upečený korpus, nahádžeme doň umyté a osušené čučoriedky a dáme piecť na 170 °C na 30-40 minút, kým okraje jemne nezhnednú, ale stred je stále tekutý. Potom vypneme rúru, ale koláč necháme vnútri a necháme ho takto chladnúť cca 30 minút. Nakoniec ho dáme na 3 hodiny alebo najlepšie na celú noc chladiť do chladničky.