obrazok zahlavie

Sladké syrové kocky

Potrebujeme: 
250 g maslových keksov 
130 g slovenského masla 
500 g slovenského syru riccota (alebo tvarohu) 
200 g slovenskej kyslej smotany 
200 g bielej čokolády 
2 vajcia 
50 g kryštálového cukru 
85 g medu 
1 balík vanilkového cukru 
kôra z jedného citróna 
200 g čučoriedok 

Postup: 
Sušienky podrvíme, dáme do misky a zmiešame s roztopeným maslom. Malý plech vyložíme papierom na pečenie a sušienkovú zmes dôkladne natlačíme na spodok. Cesto dáme piecť na 180 °C na 10 minút. Medzitým dáme do misky riccotu, kyslú smotanu a mixérom ich zmiešame s kryštálovým aj vanilkovým cukrom a medom. Zmes potom rozmixujeme ponorným mixérom, aby sme rozbili hrudky riccoty a dostali hladký krém. Do tohto krému potom za stáleho šľahania pridávame po jednom vajcia. Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme ju trochu vychladnúť. Potom ju pridáme do krému spolu s citrónovou kôrou a dôkladne premiešame. Krém vylejeme na vychladnutý upečený korpus, nahádžeme doň umyté a osušené čučoriedky a dáme piecť na 170 °C na 30-40 minút, kým okraje jemne nezhnednú, ale stred je stále tekutý. Potom vypneme rúru, ale koláč necháme vnútri a necháme ho takto chladnúť cca 30 minút. Nakoniec ho dáme na 3 hodiny alebo najlepšie na celú noc chladiť do chladničky.