obrazok zahlavie

Šľahačková bublanina

Potrebujeme: 
3 celé vajcia 
150 g práškového cukru 
250 ml slovenskej smotany na šľahanie 
300 g polohrubej múky 
1 balíček prášku do pečiva 
bobuľové ovocie (maliny, černice, čučoriedky, ríbezle a pod.) 
slovenské maslo na vymastenie plechu 

Postup: 
Vajíčka speníme s cukrom, potom pridáme smotanu, múku a kypriaci prášok. Vymiešame riedke cesto, ktoré vylejeme na plech/zapekaciu misku vymastenú maslom a vysypanú múkou. Vrch koláča posypeme umytým ovocím a bublaninu pečieme pri teplote 180 °C približne 25 minút. Ak sme koláč naliali do hlbšieho pekáča, môžeme čas pečenia predĺžiť vždy po 5 minútach podľa špáradlového testu.