obrazok zahlavie

Slávnostné rezy

Na cesto potrebujeme: 
12 vajec 
12 PL polohrubej múky 
12 PL kryštálového cukru 
4 ČL kypriaceho prášku 
4 PL vody 

Na plnku potrebujeme: 
500 ml slovenského mlieka 
6 PL kryštálového cukru 
100 g kokosovej múčky + kokosovú múčku na posypanie 
1 zlatý klas 
2 balenia vanilkového cukru 
150 g bielej čokolády 
350 g slovenského masla 
200 g práškového cukru 
malinový džem 

Postup: 
Upečieme si 4 pláty piškótového cesta. Na jeden plát potrebujeme 3 žĺtky, ktoré vymiešame s 3 PL cukru a 1 PL vody do peny. Primiešame 3 PL polohrubej múky vymiešanej s 1 ČL kypriaceho prášku. Na záver do cesta na každý plát vmiešame sneh ušľahaný z 3 bielkov. Jednotlivé pláty cesta pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie približne 10 minút. Pláty cesta necháme vychladnúť. Krém si pripravíme tak, že 200 ml slovenského mlieka privedieme do varu s kryštálovým cukrom. V 200 ml slovenského mlieka vymiešame zlatý klas, pridáme do vriaceho mlieka a uvaríme hustejší puding. Postupne pridáme nalámanú bielu čokoládu. Do zvyšného mlieka pridáme 2 balenia vanilkového cukru a kokos a necháme zovrieť a krátko povaríme. Kokosovú zmes vlejeme do pudingu. Práškový cukor vyšľaháme so slovenským maslom. Postupne do neho zašľaháme pudingovo-kokosovú zmes. Približne 2 PL plnky si odložíme bokom. Na vychladnuté pláty cesta natrieme malinový džem a kokosovú plnku. Na vrchný plát natrieme zvyšnú plnku a posypeme kokosom.