obrazok zahlavie

Šťavnatá mrkvová roláda

Potrebujeme: 
3 celé vajcia 
štipku muškátového orieška 
150 g kryštálového cukru 
3 PL repkového oleja + trochu na náplň 
kôra a šťava z 1 citrónu 
1 ČL škorice 
160 g hladkej múky 
½ balíčka prášku do pečiva 
2 pomleté klinčeky 
200 g nastrúhanej mrkvy (cca 4 mrkvy) 
250 g hladkého slovenského tvarohu 
150 g práškového cukru 
1 balíček vanilínového cukru 

Postup: 
V miske vyšľaháme vajcia s cukrom do peny. Pridáme kôru z citróna, olej a dobre premiešame. Potom prisypeme preosiatu múku, prášok do pečiva, korenie a mrkvu, a premiešame. Cesto vylejeme na väčší plech vystlaný papierom na pečenie, jemne rozotrieme na celú plochu a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 12 – 15 minút. Upečené cesto vyberieme z rúry, prenesieme ho z plechu a ešte horúce opatrne zrolujeme do rolády. Necháme ho vychladnúť a medzitým si pripravíme plnku. V mise vyšľaháme olej s cukrom, pridáme šťavu z citróna, vanilínový cukor a vyšľaháme s tvarohom. Kým vychladne korpus, krém dáme do chladničky. Keď je korpus úplne vychladnutý, opatrne ho rozrolujeme, natrieme krémom a opäť zarolujeme. Roládu zabalíme do potravinovej fólie a dáme na pár hodín alebo na celú noc do chladničky. Pred podávaním roládu posypeme práškovým cukrom a nakrájame na plátky.