Potrebujeme:
3 celé vajcia
štipku muškátového orieška
150 g kryštálového cukru
3 PL repkového oleja + trochu na náplň
kôra a šťava z 1 citrónu
1 ČL škorice
160 g hladkej múky
½ balíčka prášku do pečiva
2 pomleté klinčeky
200 g nastrúhanej mrkvy (cca 4 mrkvy)
250 g hladkého slovenského tvarohu
150 g práškového cukru
1 balíček vanilínového cukru
Postup:
V miske vyšľaháme vajcia s cukrom do peny. Pridáme kôru z citróna, olej a dobre premiešame.
Potom prisypeme preosiatu múku, prášok do pečiva, korenie a mrkvu, a premiešame.
Cesto vylejeme na väčší plech vystlaný papierom na pečenie, jemne rozotrieme na celú plochu a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 12 – 15 minút.
Upečené cesto vyberieme z rúry, prenesieme ho z plechu a ešte horúce opatrne zrolujeme do rolády. Necháme ho vychladnúť a medzitým si pripravíme plnku.
V mise vyšľaháme olej s cukrom, pridáme šťavu z citróna, vanilínový cukor a vyšľaháme s tvarohom. Kým vychladne korpus, krém dáme do chladničky.
Keď je korpus úplne vychladnutý, opatrne ho rozrolujeme, natrieme krémom a opäť zarolujeme. Roládu zabalíme do potravinovej fólie a dáme na pár hodín alebo na celú noc do chladničky.
Pred podávaním roládu posypeme práškovým cukrom a nakrájame na plátky.