obrazok zahlavie

Strašidelné koláčiky

Potrebujeme: 
115 g slovenského masla 
195 g arašidového masla 
150 g kryštálového cukru 
1 vanilkový cukor 
1 veľké vajce 
155 g hladkej múky 
1 ČL sódy bikarbóny 
1 PL soli 
čokoládové bonbóny na každý koláčik (cca 24 ks) 
malé biedé cukríky na znázornenie očí
100 g horkej čokolády 
10 g Cery 

Postup: 
Predhrejeme si rúru na 175°C. Maslo izbovej teploty vyšľaháme spolu s arašidovým maslom až kým hmota znásobí svoj objem a je nadýchaná. Potom pridáme cukor a znovu šľaháme. Nakoniec pridáme vanilkový cukor a vajce a vymiešame. V druhej miske zmiešame múku, sódu bikarbónu a soľ. Sypkú zmes zakomponujeme do tekutej a vymiešame tuhé cesto. Tvarujeme cca 5 cm veľké guličky, uložíme ich dostatočne ďaleko od seba na plech s papierom na pečenie a pečieme 10 minút. Potom ich vyberieme z rúry a do stredu každého koláčika spravíme priehlbinu a znovu pečieme 6-10 minút. Po upečení ich necháme vychladnúť a kým keď sú už skoro izbovej teploty, jemne vtlačíme do každej priehlbiny čokoládový bonbón, ktorý sa pri dotyku s koláčikom trochu roztopí a tak sa prilepí. Čokoládu spolu s cerou roztopíme vo vodnom kúpeli a potom ju prelejeme do vrecúška na zdobenie. Pavúčím telíčkam dozdobíme čokoládou nohy, pomocou čokolády im prelepíme aj oči a dorobíme zreničky. Čokoládu necháme zatvrdnúť a podávame deťom aj dospelým.