obrazok zahlavie

Svieža bábovka

Na cesto potrebujeme:  
200 ml slovenského mlieka s SK OVÁLOM 
2 ks vajec 200 g polohrubej múky 
1 balíček vanilkového cukru 
1 balíček kypriaceho prášku 
130 g práškového cukru 
100 ml oleja 

Na polevu potrebujeme: 
300 g preosiateho práškového cukru 
5 PL citrónovej šťavy 
4 PL slovenského mlieka s SK OVÁLOM 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup:
V mise si zmiešame vajíčka s práškovým cukrom. Postupne prilievame mlieko, olej a na záver múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov približne na 40-45 min. Polevu pripravíme zmiešaním práškového cukru s citrónovou šťavou a mliekom. Polevu polievame po vychladenej bábovke.