obrazok zahlavie

Svieže jarné rezy

Na cesto potrebujeme: 
190 g cukru 
190 g hladkej múky 
3 vajcia 
75 ml oleja 
75 ml teplej vody 
kakao 
1 balenie kypriaceho prášku 

Na krém potrebujeme: 
250 g slovenského masla 
500 g slovenského tvarohu 
200 g práškového cukru 

Na želé potrebujeme: 
2 balenia vanilkového pudingu 
700 ml pomarančovej alebo inej ovocnej šťavy podľa chuti 
cukor podľa chuti 

Postup: 
Žĺtky s cukrom, olejom a teplou vodou vymiešame v mixéri do peny. Vylejeme do misy, pridáme múku, kypriaci prášok a kakao. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme do cesta. Cesto pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie v rúre predhriatej na 180 °C približne 25 minút. Pripravíme si krém tak, že zmäknuté slovenské maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny. Pridáme slovenský tvaroh, dohladka vymiešame a navrstvíme na vychladnutý plát cesta. Puding vymiešame s pomarančovou šťavou a necháme prejsť varom. Necháme vychladnúť a vylejeme na krém. Hotové rezy necháme stuhnúť v chladničke.