obrazok zahlavie

Svieži broskyňovník

Potrebujeme na cesto: 
200 g slovenského masla 
200 g kryštálového cukru 
1 balík vanilínového cukru 
3 vajcia 
200 g hladkej múky 
1 balík kypriaceho prášku 

Potrebujeme na náplň: 
broskyňový kompót 
2 balenia zlatého klasu 
750 ml slovenského plnotučného mlieka 
2 balenia číreho tortového želé 
500 ml šťavy z kompótu + voda 

Postup: 
Na prípravu cesta vyšľaháme spolu maslo, cukor a vanilínový cukor do peny. Postupne pridávame po jednom vajcia a šľaháme. Potom zmiešame v druhej miske múku s kypriacim práškom a jemne zapracujeme do vaječnej zmesi. Cesto rozotrieme do menšieho plechu vymasteného maslom a vysypaného múkou a vložíme do rúry predhriatej na 170 °C. Pečieme asi 25 minút. Na prípravu náplne odkvapkáme broskyňový kompót, ale šťavu si odložíme na neskoršie použitie. Oba zlaté klasy spolu uvaríme, ale iba so 750 ml mlieka a 50 g cukru. Horúci puding vylejeme na vychladnutý korpus a poukladáme naň pokrájané odkvapkané broskyne. Koláč necháme vychladiť, aby puding stuhol a potom pripravíme tortové želé podľa návodu zo šťavy z kompótu a bez cukru. Celý koláč polejeme mierne vychladnutým želé a necháme cez noc stuhnúť v chladničke.