Potrebujeme na cesto:
200 g slovenského masla
200 g kryštálového cukru
1 balík vanilínového cukru
3 vajcia
200 g hladkej múky
1 balík kypriaceho prášku
Potrebujeme na náplň:
broskyňový kompót
2 balenia zlatého klasu
750 ml slovenského plnotučného mlieka
2 balenia číreho tortového želé
500 ml šťavy z kompótu + voda
Postup:
Na prípravu cesta vyšľaháme spolu maslo, cukor a vanilínový cukor do peny. Postupne pridávame po jednom vajcia a šľaháme. Potom zmiešame v druhej miske múku s kypriacim práškom a jemne zapracujeme do vaječnej zmesi. Cesto rozotrieme do menšieho plechu vymasteného maslom a vysypaného múkou a vložíme do rúry predhriatej na 170 °C. Pečieme asi 25 minút.
Na prípravu náplne odkvapkáme broskyňový kompót, ale šťavu si odložíme na neskoršie použitie. Oba zlaté klasy spolu uvaríme, ale iba so 750 ml mlieka a 50 g cukru. Horúci puding vylejeme na vychladnutý korpus a poukladáme naň pokrájané odkvapkané broskyne.
Koláč necháme vychladiť, aby puding stuhol a potom pripravíme tortové želé podľa návodu zo šťavy z kompótu a bez cukru. Celý koláč polejeme mierne vychladnutým želé a necháme cez noc stuhnúť v chladničke.