obrazok zahlavie

Tekvicové minibábovky

Potrebujeme: 
300 g hladkej múky 
200 g slovenského masla 
230 g kryštálového cukru 
400 g tekvicového pyré 
3 vajcia 
80 ml slovenského mlieka 
80 ml slovenského bieleho jogurtu 
2 ČL kypriaceho prášku 
1 ČL sódy bikarbóny 
2 ČL mletej škorice 
1 bielok 
100 g práškového cukru 
1 PL citrónovej šťavy 

Postup: 
Zmäknuté slovenské maslo vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne pridávame vajcia. Múku zmiešame s kypriacim práškom, sódou bikarbónou a škoricou. Mlieko, jogurt a tekvicové pyré dôkladne premiešame. Do maslovej zmesi primiešame sypkú múčnu zmes a tiež tekvicovú zmes. Premiešame ručným mixérom. Malé bábovkové formy vymastíme a vysypeme múkou. Formičky do ¾ naplníme cestom. Pečieme v rúre predhriatej na 175 °C približne 50 minút. Po dopečení necháme vychladnúť a vyklopíme. Ozdobíme citrónovou polevou, ktorú vytvoríme tak, že práškový cukor vyšľaháme s bielkom a pridáme citrónovú šťavu.