Potrebujeme:
300 g hladkej múky
200 g slovenského masla
230 g kryštálového cukru
400 g tekvicového pyré
3 vajcia
80 ml slovenského mlieka
80 ml slovenského bieleho jogurtu
2 ČL kypriaceho prášku
1 ČL sódy bikarbóny
2 ČL mletej škorice
1 bielok
100 g práškového cukru
1 PL citrónovej šťavy
Postup:
Zmäknuté slovenské maslo vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne pridávame vajcia. Múku zmiešame s kypriacim práškom, sódou bikarbónou a škoricou. Mlieko, jogurt a tekvicové pyré dôkladne premiešame. Do maslovej zmesi primiešame sypkú múčnu zmes a tiež tekvicovú zmes. Premiešame ručným mixérom. Malé bábovkové formy vymastíme a vysypeme múkou. Formičky do ¾ naplníme cestom. Pečieme v rúre predhriatej na 175 °C približne 50 minút. Po dopečení necháme vychladnúť a vyklopíme. Ozdobíme citrónovou polevou, ktorú vytvoríme tak, že práškový cukor vyšľaháme s bielkom a pridáme citrónovú šťavu.