obrazok zahlavie

Torta od babičky

Potrebujeme: 
250 g hladkej múky 
500 ml slovenského plnotučného mlieka 
2 PL práškového cukru 
4 vajcia 
500 ml slovenskej smotany na šľahanie 
4 PL práškového cukru 
1 balík vanilínového cukru 
50 g čokolády na varenie 
1 PL smotany na šľahanie 
pokrájané lieskové orechy 

Postup: 
Do misky pripravíme múku, cukor a vajcia, potom za stáleho miešania prilievame mlieko. Pomocou metličky dôkladne premiešame, kým nevznikne riedke a hladké cesto. Prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme stáť pri izbovej teplote niekoľko minút. Potom na panvici rozohrejeme olej a urobíme palacinky. 
Medzitým pripravíme plnku tak, že v miske vyšľaháme smotanu spolu s praškovým a vanilínovým cukrom. Na tortový podnos ukladáme najskôr palacinku, do stredu nanesieme tenkú vrstvu krému a rovnomerne rozotrieme. Takto striedavo pokračujeme toľko vrstiev, na koľko nám vydá krém a vrstvy ukončíme palacinkou. Potom roztopíme čokoládu a primiešame k nej 1 PL smotany. Polevou polejeme tortu a posypeme pokrájanými lieskovcami. Potom dáme tortu stuhnúť do chladničky, najlepšie na celú noc.