Potrebujeme:
250 g hladkej múky
500 ml slovenského plnotučného mlieka
2 PL práškového cukru
4 vajcia
500 ml slovenskej smotany na šľahanie
4 PL práškového cukru
1 balík vanilínového cukru
50 g čokolády na varenie
1 PL smotany na šľahanie
pokrájané lieskové orechy
Postup:
Do misky pripravíme múku, cukor a vajcia, potom za stáleho miešania prilievame mlieko. Pomocou metličky dôkladne premiešame, kým nevznikne riedke a hladké cesto. Prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme stáť pri izbovej teplote niekoľko minút. Potom na panvici rozohrejeme olej a urobíme palacinky.
Medzitým pripravíme plnku tak, že v miske vyšľaháme smotanu spolu s praškovým a vanilínovým cukrom. Na tortový podnos ukladáme najskôr palacinku, do stredu nanesieme tenkú vrstvu krému a rovnomerne rozotrieme. Takto striedavo pokračujeme toľko vrstiev, na koľko nám vydá krém a vrstvy ukončíme palacinkou. Potom roztopíme čokoládu a primiešame k nej 1 PL smotany. Polevou polejeme tortu a posypeme pokrájanými lieskovcami. Potom dáme tortu stuhnúť do chladničky, najlepšie na celú noc.