Potrebujeme:
200 g mrkvy
3 vajcia
200 g hladkej múky
90 g vlašských orechov
80 ml slovenského acidofilného mlieka
200 g kryštálového cukru
1 kypriaci prášok
1 ČL škorice
1 ČL citrónovej kôry
250 g slovenského hladkého tvarohu
50 ml slovenského mlieka
100 g práškového cukru
strúhaný kokos
paličky na lízanky
Postup:
Orechy pomelieme v kuchynskom robote. Mrkvu očistíme a nastrúhame na najjemnejšom strúhadle. V miske vymiešame vajíčka s cukrom. Potom pridáme acidofilné mlieko a mrkvu. Postupne primiešame múku, kypriaci prášok, mleté orechy, citrónovú kôru a škoricu. Cesto vylejeme na plech a pečieme približne 30-40 minút na 180 °C.
Vychladnutý korpus rozmrvíme do misky. Pridáme tvaroh, práškový cukor a vanilku. Zjemníme trochou mlieka. Premiešame a zo zmesi vytvarujeme guľôčky, ktoré následne obalíme kokosom. Paličky na lízanky napicháme do guľôčok a poležiačky ich dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny. Potom sú pripravené na servírovanie.