obrazok zahlavie

Tortové lízanky

Potrebujeme: 
200 g mrkvy 
3 vajcia 
200 g hladkej múky 
90 g vlašských orechov 
80 ml slovenského acidofilného mlieka 
200 g kryštálového cukru 
1 kypriaci prášok 
1 ČL škorice 
1 ČL citrónovej kôry 
250 g slovenského hladkého tvarohu 
50 ml slovenského mlieka 
100 g práškového cukru
strúhaný kokos 
paličky na lízanky 

Postup: 
Orechy pomelieme v kuchynskom robote. Mrkvu očistíme a nastrúhame na najjemnejšom strúhadle. V miske vymiešame vajíčka s cukrom. Potom pridáme acidofilné mlieko a mrkvu. Postupne primiešame múku, kypriaci prášok, mleté orechy, citrónovú kôru a škoricu. Cesto vylejeme na plech a pečieme približne 30-40 minút na 180 °C. Vychladnutý korpus rozmrvíme do misky. Pridáme tvaroh, práškový cukor a vanilku. Zjemníme trochou mlieka. Premiešame a zo zmesi vytvarujeme guľôčky, ktoré následne obalíme kokosom. Paličky na lízanky napicháme do guľôčok a poležiačky ich dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny. Potom sú pripravené na servírovanie.