obrazok zahlavie

Tvarohová štrúdľa

Potrebujeme: 
2 hotové štrúdľové cestá 
1 vajce na potretie 
300 ml slovenského mlieka s SK OVÁLOM 
1 PL vanilkového cukru 
100 g kryštálového cukru 
1 vanilkový puding 
120 g slovenského masla s SK OVÁLOM 
500 g hrudkovitého tvarohu s SK OVÁLOM
1 ČL citrónovej kôry 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 
Postup:
Z mlieka, kryštálového cukru, vanilky a pudingu uvaríme hustý krém a kým je ešte horúci, vmiešame doň 1/3 masla a necháme vychladnúť. Zvyšok masla vymiešame s tvarohom a citrónovou kôrou, potom zmes zmiešame s vychladnutým pudingovým krémom. Štrúdľové cestá opatrne rozrolujeme, plnku rovnomerne rozdelíme na rovnaké polovice a nanesieme do stredu oboch ciest. Tvaroh zakryjeme bokmi cesta, okraje popritláčame a vytvoríme pevnú štrúdľu. Tú opatrne prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme vyšľahaným vajíčkom. Pečieme do zlata vo vyhriatej rúre na 190°C asi 35 minút, necháme vychladnúť. Pred podávaním necháme vychladnúť, aby tvaroh stuhol a nevytiekol. Pred podávaním poprášime práškovým cukrom.