obrazok zahlavie

Tvarohové koláčiky

Potrebujeme: 
200 g slovenského plnotučného tvarohu s SK OVÁLOM 
200 g slovenského masla s SK OVÁLOM 
10 g kypriaceho prášku 
300 g hladkej múky
1 PL práškového cukru 
2 žĺtka 
2 PL vody 
kryštálový cukor na obaľovanie 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup: 
Maslo roztopíme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu, potom zmiešame s tvarohom, žĺtkami, vodou a cukrom. Múky premiešame s kypriacim práškom, zmiešame s tvarohovou zmesou a vymiesime hladké cesto. Cesto rozdelíme na tri časti, zabalíme a dáme do chladničky aspoň na 1 hodinu. Po vychladení pracujeme len na jednej časti, kým zvyšné sa ešte chladia. cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 3 mm, pohárom vykrajujeme kolieska. Jednu stranu kolieska položíme do kryštálového cukru, koliesko preložíme na polovicu cukrovou stranou dnu. Jednu preloženú polovicu znovu namočíme do cukru a polkruh preložíme na polovicu cukrovou stranou dnu. Takto sme vytvarovali štvrť kruh (trojuholník). Jednu stranu namočíme do cukru a necukrovou stranou položíme koláčik na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 190°C po dobu 20-25 minút, kým nadobudnú zlatohnedú farbu.