Na cesto potrebujeme:
250 g polohrubej múky
1 KL kypriaceho prášku
2 žĺtky
150 g slovenského masla
60 g práškového cukru
Na makovú plnku potrebujeme:
200 g mletého maku
hrozienka
60 g práškového cukru
škoricový cukor
50 g roztopeného masla
2 PL citrónovej šťavy
3 PL slivkového lekváru
Na tvarohovú plnku potrebujeme:
250 g slovenského mäkkého tvarohu
60 g práškového cukru
2 vajcia
2 PL hrubej múky
slovenskú kyslú smotanu
Na vrch potrebujeme:
dve jablká
100 g slovenského masla
4 až 5 PL hrubej múky
5 až 6 PL kryštálového cukru
lístky mäty
Postup:
Hrozienka zalejeme horúcou vodou a necháme ich napučať. Zo surovín na cesto vypracujeme hladké cesto. Cesto vyvaľkáme a prenesieme do formy vymazanej maslom a vysypanej múkou. Z cesta vyformujeme aj okraje. Pripravíme si makovú plnku. Do pomletého maku, pridáme práškový cukor, scedené hrozienka, citrónovú šťavu, slivkový lekvár, rozpustené slovenské maslo a škoricový cukor. Makovú plnku navrstvíme na cesto. Pripravíme si tvarohovú plnku tak, že dohladka vymiešame slovenský tvaroh, slovenskú kyslú smotanu, 2 PL hrubej múky, práškový cukor a žĺtky. Do plnky primiešame sneh. Tvarohovú plnku rovnomerne natrieme na makovú plnku. Na plnku rovnomerne uložíme pokrájané jablká, z ktorých sme odstránili jadrovníky. Posypeme mrveničkou, ktorú sme si spravili zo slovenského masla, hrubej múky a kryštálového cukru. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne približne hodinu. Po dopečení ozdobíme mätovými lístkami.