obrazok zahlavie

Tvarohovo-marhuľový koláč

Potrebujeme: 
450 g polohrubej múky 
50 g krupicového cukru 
1 kocku droždia 
1 vajce 
80 g slovenského masla 
250 ml slovenského mlieka 
štipku soli 

Na plnku potrebujeme: 
500 g slovenského hrudkovitého tvarohu 
1 balenie vanilkového pudingu 
šťavu a kôru z 1 citróna 
3 vajcia 
800 g marhúľ 

Postup: 
V miske zmiešame múku, štipku soli, cukor, droždie, vajce, slovenské maslo a vlažné slovenské mlieko. Cesto necháme vykysnúť v teple zakryté kuchynskou utierkou. Vykysnuté cesto rovnomerne nanesieme na vymastený plech. Slovenský tvaroh vymiešame s pudingovým práškom, citrónovou kôrou, šťavou a vajcami. Plnku nanesieme na cesto a poukladáme na ňu odkôstkované a nakrájané marhule. Pečieme v rúre predhriatej na 200 °C približne 30 minút.