Potrebujeme:
450 g polohrubej múky
50 g krupicového cukru
1 kocku droždia
1 vajce
80 g slovenského masla
250 ml slovenského mlieka
štipku soli
Na plnku potrebujeme:
500 g slovenského hrudkovitého tvarohu
1 balenie vanilkového pudingu
šťavu a kôru z 1 citróna
3 vajcia
800 g marhúľ
Postup:
V miske zmiešame múku, štipku soli, cukor, droždie, vajce, slovenské maslo a vlažné slovenské mlieko. Cesto necháme vykysnúť v teple zakryté kuchynskou utierkou. Vykysnuté cesto rovnomerne nanesieme na vymastený plech. Slovenský tvaroh vymiešame s pudingovým práškom, citrónovou kôrou, šťavou a vajcami. Plnku nanesieme na cesto a poukladáme na ňu odkôstkované a nakrájané marhule. Pečieme v rúre predhriatej na 200 °C približne 30 minút.