Potrebujeme na cesto:
200 g polohrubej múky
200 g hladkej múky
štipku soli
250 g slovenského masla
1 balenie prášku do pečiva
200 g práškového cukru
4 žĺtky
Potrebujeme na plnku:
1000 g slovenského hladkého tvarohu
3 celé vajcia
250 g kryštálového cukru
2 balíčky vanilkového cukru
100 g slovenského masla
Potrebujeme navrch:
4 PL roztopeného slovenského masla
1 PL mletej škorice
4 PL kryštálového cukru
Postup na prípravu plnky:
Do misky dáme tvaroh, vajcia, cukor, vanilkový cukor, vychladnuté roztopené maslo a šľaháme kým sa ingrediencie nespoja do hladkého krému.
Postup na prípravu cesta:
Do múky vmiešame soľ, cukor a prášok do pečiva, rozmrvíme zmäknuté maslo, spoločne so žĺtkami vypracujeme cesto. Môžeme pridať 1-2 PL mlieka, ak by bolo cesto príliš tuhé. Vymiesené ho dáme odpočinúť do chladničky asi na hodinu. Potom cesto rozdelíme na dve časti.
Obe polovice vyvaľkáme na veľkosť plechu (na recept použijeme plech štandardnej veľkosti) - priamo na papieri na pečenie, cesto prenesieme s papierom na plech, natrieme náplň a prikryjeme druhou vyvaľkanou časťou.
Vrchné cesto štetcom potrieme roztopeným maslom a rovnomerne posypeme cukrom zmiešaným so škoricou.
Pečieme cca 180 - 200 °C asi 40 minút, až kým vrch neskaramelizuje. Podávame podľa chuti s medom.