Na rezy potrebujeme:
250 g práškového cukru
250 g slovenského masla
250 g mletých vlašských orechov
250 g polohrubej múky
6 vaječných bielkov
6 PL silnej tureckej kávy
½ balenia kypriaceho prášku
Na polevu potrebujeme:
6 vaječných žĺtkov
300 g práškového cukru
Postup:
V miske vymiešame zmäknuté slovenské maslo s cukrom do hladkého krému. Prisypeme pomleté vlašské orechy a primiešame múku s kypriacim práškom. Pridáme 6 PL silnej tureckej kávy. Sneh ušľahaný z bielkov opatrne vmiešame do hmoty. Cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 30 minút. V priebehu pečenia vymiešame žĺtky s cukrom do peny. Hneď po dopečení potrieme polevou. Necháme stuhnúť a vychladnúť. Nakrájame na rezy.