Potrebujeme:
500 g lístkového cesta
200 g čerstvých šampiňónov či iných húb
50 g slovenského masla (rozpustiť – na potieranie krajov)
50 g slovenského taveného syra (črievko alebo trojuholníčky/štvorčeky)
čierne mleté korenie
petržlenová vňať
sušené oregano
Postup:
Lístkové cesto rozvaľkáme tak, aby sme dostali cesto v rozmere cca 25 x 50 cm. Narežeme z neho obdĺžniky, ktoré uložíme s miernym rozstupom na plech vystlaný papierom na pečenie. Tavený syr vytlačíme/rozbalíme a rozmiešame vidličkou, aby sa dobre roztieral. Na každý obdĺžnik do stredu natrieme vrstvu syra a naň poukladáme tenké plátky húb. Tie zvrchu jemne posolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Maslo roztopíme a rozmiešame so sušeným oreganom. Okraje cesta okolo plnky potrieme maslom. Pečieme pri teplote 190°C asi 15 minút dozlatista. Upečené ozdobíme petržlenovou vňaťou.