obrazok zahlavie

Hubové lístkovníky

Potrebujeme: 
500 g lístkového cesta 
200 g čerstvých šampiňónov či iných húb
50 g slovenského masla (rozpustiť – na potieranie krajov) 
50 g slovenského taveného syra (črievko alebo trojuholníčky/štvorčeky) 
čierne mleté korenie 
petržlenová vňať 
sušené oregano 

Postup: 
Lístkové cesto rozvaľkáme tak, aby sme dostali cesto v rozmere cca 25 x 50 cm. Narežeme z neho obdĺžniky, ktoré uložíme s miernym rozstupom na plech vystlaný papierom na pečenie. Tavený syr vytlačíme/rozbalíme a rozmiešame vidličkou, aby sa dobre roztieral. Na každý obdĺžnik do stredu natrieme vrstvu syra a naň poukladáme tenké plátky húb. Tie zvrchu jemne posolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Maslo roztopíme a rozmiešame so sušeným oreganom. Okraje cesta okolo plnky potrieme maslom. Pečieme pri teplote 190°C asi 15 minút dozlatista. Upečené ozdobíme petržlenovou vňaťou.