obrazok zahlavie

Koláčiky so syrom a cuketou.

Na cesto potrebujeme: 
250 g hladnej múky 
125 g studeného slovenského masla s SK OVÁLOM 
50 ml studenej vody 
Štipka soli 

Na plnku potrebujeme: 
250 ml slovenskej smotany na šľahanie s SK OVÁLOM 
200 g slovenského syrokrému s SK OVÁLOM 
3 ks vajec 
1 ks cibule 
1 ks cukety 
Eidam slovenský syr na posypanie 
 Soľ na dochutenie 

 Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 
 Postup: 
Najskôr si vypracujeme cesto z ingrediencií, ktoré si následne zabalíme do potravinovej fólie a necháme približne pól hodinu v chladničke. Medzitým si pripravíme zmes, ktorú budeme plniť do cesta. V miske si vymiešame hladký krém zo smotany, syrokrému a vajíčok. Cuketu a cibuľu si nakrájame na tenké kolieska. Cesto si vyberieme z chladničky, rozdelíme na menšie kúsky, ktoré si rozvaľkáme. Do foriem cesto prstami rozprestrieme a poriadne s ním vyplníme spodok aj okraje foriem. Nakoniec ho poprepichujeme vidličkou. Hladký krém nalejeme do cesta a navrch poukladáme cuketu s cibuľkou a postrúhaný syr eidam. Slané koláčiky pečieme v rúre na 180°C približne 30 minút.