Na cesto potrebujeme:
250 g hladnej múky
125 g studeného slovenského masla s
SK OVÁLOM 50 ml studenej vody
Štipka soli
Na plnku potrebujeme:
250 ml slovenskej smotany na šľahanie s
SK OVÁLOM 3 ks vajec
1 ks cibule
1 ks cukety
Eidam slovenský syr na posypanie
Soľ na dochutenie
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Najskôr si vypracujeme cesto z ingrediencií, ktoré si následne zabalíme do potravinovej fólie a necháme približne pól hodinu v chladničke. Medzitým si pripravíme zmes, ktorú budeme plniť do cesta. V miske si vymiešame hladký krém zo smotany, syrokrému a vajíčok. Cuketu a cibuľu si nakrájame na tenké kolieska. Cesto si vyberieme z chladničky, rozdelíme na menšie kúsky, ktoré si rozvaľkáme. Do foriem cesto prstami rozprestrieme a poriadne s ním vyplníme spodok aj okraje foriem. Nakoniec ho poprepichujeme vidličkou. Hladký krém nalejeme do cesta a navrch poukladáme cuketu s cibuľkou a postrúhaný syr eidam. Slané koláčiky pečieme v rúre na 180°C približne 30 minút.