Potrebujeme:
500 g múky
1 kocku droždia
7 PL olivového oleja
štipku cukru
soľ
múku na vyvaľkanie
lúpané paradajky
olivový olej
cesnak
slovenskú mozzarellu
šunku
cherry paradajky
rozmarín
Postup:
Droždie rozpustíme v 100 ml teplej vody. Pridáme aj štipku cukru. Vo väčšej mise zmiešame múku a soľ, pričom v strede urobíme jamku. Rozpustené droždie vlejeme do jamky. Vypracujeme vláčne cesto. Necháme aspoň 15 minút vykysnúť na teplom mieste. Z cesta vytvarujeme malé bochníčky, z ktorých vyvaľkáme mini pizze. Potrieme olivovým olejom a vrstvou lúpaných paradajok. Osolíme a dochutíme bylinkami, prípadne aj cesnakom. Obložíme šunkou, slovenskou mozzarellou a cherry paradajkami. Posypeme rozmarínom. Pečieme v rúre predhriatej na 170 °C asi 15 minút.