obrazok zahlavie

Paradajkový chlebík

Potrebujeme: 
1 lístkové cesto 
hladkú múku 
paradajky 
1 vajce 
soľ 
slovenské maslo izbovej teploty 
1 strúčik cesnaku 
čerstvo nasekanú bazalku 
olivový olej 

Postup: 
Lístkové cesto vyvaľkáme, alebo už kúpené vyvaľkané cesto rozložíme na pomúčenú dosku a nakrájame na štvorce/obdĺžniky podľa želania. Paradajky umyjeme, osušíme a podľa ich veľkosti nakrájame na kolieska alebo len na polovičky. Potom ich osolíme a necháme odstáť. Pripravené štvorce z cesta poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a každý potrieme vyšľahaným vajíčkom a dáme piecť na 230 °C asi na 10 minút. Paradajky po 10 minútach zlejeme od šťavy. Cesto vyberieme z rúry, štedro natrieme maslom a poukladáme naň paradajky. Cesnak pretlačíme, bazalku posekáme na drobno a všetko zmiešame s dvomi polievkovými lyžicami olivového oleja a zmesou potrieme paradajky. Vložíme ich naspäť do rúry a pečieme 10-15 minút, kým cesto na okrajoch nezhnedne.