obrazok zahlavie

Pizzové slimáky

Potrebujeme: 
1 lístkové cesto 
2 PL paradajkového pretlaku 
100 g šunky 
100 g postrúhaného slovenského tvrdého syra 
pizzové korenie 
sezam 
1 vajce 

Postup: 
Lístkové cesto si rozložíme na obdĺžnik a potrieme ho paradajkovým pyré (najviac v strednej časti, aby nevytekalo pri pečení). Pyré rovnomerne posypeme pizzovým korením, poukladáme naň plátky šunky vedľa seba a posypeme strúhaným syrom. Cesto stočíme do dlhého pásu a nožom opatrne rozkrájame na cca 1,5 cm hrubé slimáky. Tie ukladáme s dostatočnými rozstupmi na plech vystlaný papierom na pečenie. Každý potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom. Slimáky pečieme 15 minút pri 200 °C. Skladujeme vo vzduchotesnej nádobe.