Potrebujeme:
250 g polohrubej múky
1 žĺtok
1 bielok
150 g slovenského masla
100 ml slovenskej kyslej smotany
21 g čerstvého droždia
soľ
rascu
Postup:
Preosiatu múku premiešame so soľou. Pridáme žĺtok. V slovenskej kyslej smotane rozmrvíme droždie a necháme vykysnúť. Kvások primiešame k preosiatej múke. Následne pridáme na plátky pokrájané slovenské maslo a vymiesime hladké a nelepivé cesto. Necháme ho kysnúť na teplom mieste približne 30 minút. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske do hrúbky približne 3 mm. Potrieme posoleným bielkom a vykrajujeme tyčinky široké 4 až 5 mm. Tyčinky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Posypeme rascou. Pečieme v rúre predhriatej na 200 °C približne 12 minút.