obrazok zahlavie

Syrové fondue v bochníku

Potrebujeme: 
zemiaky 
slaninu nakrájanú na plátky 
menší bochník chleba 
600 g slovenského syra 
200 ml suchého bieleho vína 
muškátový oriešok 
biele korenie 
strúčik cesnaku 

Postup: 
Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na štvrtiny a zabalíme do plátkov slaniny. Pečieme v rúre predhriatej na 170 °C približne 25 minút. Syr nastrúhame, nasypeme do hrnca a zalejeme bielym vínom. Zohrievame na miernom ohni. Keď syr začne bublať, pridáme silnejší plameň. Miešame. Dochutíme muškátovým orechom, pretlačeným cesnakom a bielym korením. Z bochníku chleba odkrojíme vrch a vnútro vydlabeme. Hotové fondue servírujeme vo vydlabanom bochníku. Na prípravu fondue môžete použiť akýkoľvek syr, ktorý máte radi. Prajeme vám dobrú chuť!