Potrebujeme:
zemiaky
slaninu nakrájanú na plátky
menší bochník chleba
600 g slovenského syra
200 ml suchého bieleho vína
muškátový oriešok
biele korenie
strúčik cesnaku
Postup:
Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na štvrtiny a zabalíme do plátkov slaniny. Pečieme v rúre predhriatej na 170 °C približne 25 minút. Syr nastrúhame, nasypeme do hrnca a zalejeme bielym vínom. Zohrievame na miernom ohni. Keď syr začne bublať, pridáme silnejší plameň. Miešame. Dochutíme muškátovým orechom, pretlačeným cesnakom a bielym korením. Z bochníku chleba odkrojíme vrch a vnútro vydlabeme. Hotové fondue servírujeme vo vydlabanom bochníku. Na prípravu fondue môžete použiť akýkoľvek syr, ktorý máte radi. Prajeme vám dobrú chuť!