Potrebujeme:
220 g hladkej múky
1 balíček prášku do pečiva
1 vajce
100 ml oleja
100 g špenátu
125 g Feta syru
soľ a kajenské korenie podľa chuti
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Najprv si prehrejeme rúru na 180 °C a pripravíme si formu na muffiny, ktorú buď vymastíme, alebo vyložíme papierovými košíčkami. Preosejte všetky suché ingrediencie do misy. Pridajte na kolieska nakrájanú cibuľku, špenát (dopredu sparený, zbavený všetkej tekutiny a nasekaný), nadrobený feta syr, nastrúhaný čedar a všetko dobre premiešajte. Našľahajte mlieko, olej a vajcia, nalejte na suchý mix a všetko premiešajte tak, aby zmes bola ľahko hrudkovatá. Pečte 15–20 minút, kým nebudú zlatohnedé a vo vnútri upečené.