obrazok zahlavie

Syrové muffiny so špenátom

Potrebujeme: 
220 g hladkej múky 
1 balíček prášku do pečiva 
1 vajce 
100 ml slovenského mlieka s SK Oválom 
100 ml oleja 
100 g špenátu 
125 g Feta syru 
100 g tvrdého slovenského syra s SK Oválom 
soľ a kajenské korenie podľa chuti 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup: 
Najprv si prehrejeme rúru na 180 °C a pripravíme si formu na muffiny, ktorú buď vymastíme, alebo vyložíme papierovými košíčkami. Preosejte všetky suché ingrediencie do misy. Pridajte na kolieska nakrájanú cibuľku, špenát (dopredu sparený, zbavený všetkej tekutiny a nasekaný), nadrobený feta syr, nastrúhaný čedar a všetko dobre premiešajte. Našľahajte mlieko, olej a vajcia, nalejte na suchý mix a všetko premiešajte tak, aby zmes bola ľahko hrudkovatá. Pečte 15–20 minút, kým nebudú zlatohnedé a vo vnútri upečené.