Potrebujeme:
250 g hladkej múky
250 g polohrubej múky
250 g zemiakov uvarených v šupke
350 ml teplého slovenského mlieka
100 ml oleja
2 žĺtky
2 KL soli
2 KL cukru
sušené droždie
slovenský tvrdý syr
1 rozšľahané vajce na potretie
Postup:
3 až 4 PL múky rozmiešame v slovenskom mlieku, pridáme droždie, posypeme cukrom a necháme kysnúť približne 30 minút na teplom mieste. Následne pridáme zvyšnú múku a všetky ingrediencie okrem zemiakov a syra a opäť necháme podkysnúť približne 30 až 40 minút. Cesto rozvaľkáme na obdĺžnik. Na vyvaľkané cesto nastrúhame vychladnuté zemiaky. Cesto preložíme a nastrúhame naň slovenský tvrdý syr. Znova preložíme a necháme podkysnúť približne 20 minút. Rozvaľkáme na hrúbku asi 2cm a znova preložíme 2 až 3krát. Znova necháme 20 minút podkysnúť. Rozvaľkáme a vykrajujeme pagáčiky. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme syrom. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 15 minút.