Na cesto potrebujeme:
800 g polohrubej múky
500 ml slovenského mlieka
2 PL kryštálového cukru
42 g droždia
150 ml oleja
štipku soli
Na plnku potrebujeme:
200 g slovenského masla
soľ podľa chuti
600 g slovenského strúhaného syra
cesnak podľa chuti
3 vaječné žĺtky
Na potretie potrebujeme:
1 vajce
semienka podľa chuti
Postup:
Z droždia, trošky slovenského mlieka a 2 PL kryštálového cukru si urobíme kvások. Pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Nastrúhame slovenský syr. Všetky suroviny na plnku okrem syra premiešame. Cesto po vykysnutí rozdelíme na 8 bochníčkov. Každý z nich rozvaľkáme, potrieme plnkou a posypeme slovenským strúhaným syrom. Rukou pritlačíme. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme semienkami podľa chuti. Nakrájame na trojuholníky. Pečieme v rúre predhriatej na 200 °C približne 17 až 20 minút.