Potrebujeme:
2 vajcia
50 ml oleja
80 g medu
200 g hladkej pohánkovej múky
2 ČL prášku do pečiva
70 ml slovenského polotučného mlieka s
SK Oválom 100 g slovenského bieleho jogurtu s
SK Oválom 1 vanilkový cukor
3 PL strúhaného kokosu
9 koliesok ananásu
20 g kryštálového cukru
soľ
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Múku preosejeme spoločne s práškom do pečiva do väčšej misy. Zvlášť vyšľaháme olej, med, mlieko, vajcia, biely jogurt a vanilkový cukor. Obsah oboch mís spojíme, pridáme ešte soľ a kokos.
V hrnčeku roztopíme 50 g masla a vmiešame 20 g cukru až do roztopenia. Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie, ktorej dno a čiastočne aj boky zabalíme do alobalu (aby nevytekala maslová zmes). Na dno vlejeme rozpustené maslo s cukrom a následne uložíme kolieska ananásu. Na ananás navrstvíme cesto, koláč vložíme do rúry a pečieme 20 − 25 minút pri 175 °C.
Hotový koláč necháme chvíľu postáť, potom ho obrátime, vyberieme z formy a necháme úplne vychladnúť (ale chutí skvelo aj ešte teplý).