Postup:
400 g čerstvého/mrazeného hrášku
500 ml vody
1 kocka zeleninového bujónu
50 g slovenského masla
1/2 ČL soli
1 bielu cibuľu
2 jarné cibuľky
10 lístkov čerstvej mäty
čierne korenie
soľ
Postup:
Hrášok vyberieme z mrazničky aspoň 10 minút pred prípravou polievky. V hrnci na masle opražíme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita. Cibuľu zalejeme 500 ml vody a pridáme bujón.
Keď začne voda vrieť, pridáme do nej hrášok, lístky mäty, osolíme, prípadne aj dokoreníme čiernym korením podľa chuti. Polievku varíme 3-4 minúty, následne polievku odstavíme z tepla, rozmixujeme ju ponorným mixérom do hladka a potom ju ešte 1 minútu necháme prevrieť. Polievku podávame čerstvou jarnou cibuľkou pokrájanou na tenké pásiky.