Potrebujeme:
2 kg kyslej kapusty
250 g zemiakov
250 g mrkvy
70 g petržlenu
150 g cibule
50 g hladkej múky
100 g masti
150 g sušených húb
soľ
korenie
cestoviny do polievky
podľa chuti
slovenskú kyslú smotanu
petržlenovú vňať
kôpor
Postup:
Zo sušených húb pripravíme vývar. Kyslú kapustu prepláchneme, zalejeme časťou vývaru, pridáme masť a nastrúhanú zeleninu. Dusíme 10 až 15 minút. Do precedeného vriaceho hubového vývaru pridáme kyslú kapustu, zeleninu, petržlenovú vňať, kôpor, huby a múku, ktorú sme povarili v troške vývaru. Osolíme a varíme približne 10 minút. Zatiaľ si v osobitnom hrnčeku uvaríme cestoviny do polievky v posolenej vriacej vode. Pred servírovaním pridáme uvarené cestoviny a dochutíme slovenskou kyslou smotanou.