obrazok zahlavie

Hubová máčanka

Potrebujeme:
600 ml šťavy z kyslej kapusty 
20 g sušených húb 
2 ks bobkového listu 
3 ks čierneho korenia 
Soľ 
250g slovenskej kyslej smotany s SK Oválom 
50 ml slovenskej sladkej smotany na šľahanie s SK Oválom 
3 PL hladkej múky 
125 g slaniny 
1 ks cibuľe 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup: 
Do hrnca nalejeme šťavu z kyslej kapusty, dolejeme 500 ml vody, pridáme bobkové listy, čierne korenie, za pol lyžičky soli a privedieme do varu. Namočené huby aj spolu s vodou, v ktorej sa namáčali tiež pridáme do polievky. Spolu varíme asi 20 minút. Medzitým v panvici opečieme na kocky nakrájanú slaninu. Vyberieme ju a vo výpeku opečieme na polkolieska nakrájanú cibuľu dozlatista. Kyslú a sladkú smotanu zmiešame, primiešame zo dve naberačky polievky. Pridáme 3 PL hladkej múky a vymiešame s tekutinou. Nalejeme do polievky a spolu pri miernom vare povaríme, aby v polievke nebolo cítiť chuť múky. Ochutnáme a polievku podľa potreby dosolíme, prípadne zriedime. Podávame so slaninkou a s cibuľou, s krajcami chleba.