obrazok zahlavie

Krémová lososová polievka

Potrebujeme: 
150 g čerstvého lososa 
100 g mrkvy 
250 g zemiakov 
petržlenovú vňať 
150 ml slovenskej smotany na varenie 10% 
bobkový list 
celé čierne korenie 
morskú soľ 
1,5 l vody 
citrónovú šťavu 

Postup: 
Zemiaky a mrkvu ošúpeme, nakrájame a povaríme 20 minút s bobkovým listom a čiernym korením. Následne vložíme lososový filet aj s kožou a povaríme domäkka. Keď losos zmäkne, vyberieme ho, odstránime kožu a nakrájame ho na menšie kúsky. Vyberieme aj jednu tretinu zeleniny a rozmixujeme ju so smotanou na varenie. Rozmixovanú zmes pridáme späť do polievky spolu s nakrájaným lososom. Pridáme petržlenovú vňať, osolíme, dochutíme citrónovou šťavou a krátko povaríme.