obrazok zahlavie

Krémový polievka z medvedieho cesnaku

Potrebujeme: 
1 ks cibule 
5 ks zemiakov 
1,5 PL slovenského masla s SK Oválom 
1 zväzok medvedieho cesnaku 
100 ml slovenskej smotany na šľahanie s SK Oválom 
podľa chuti soľ 
podľa chuti mleté čierne korenie 
 
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 
Postup: 
Cibuľu ošúpeme a pokrájame na drobno. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a pokrájame na kocky. Maslo si necháme roztopiť vo väčšom hrnci na nízkej teplote. Následne na ňom opečieme cibuľku. Ku opečenej cibuľke pridáme pokrájané zemiaky, zalejeme vodou a varíme do mäkka. Medvedí cesnak umyjeme a posekáme. Následne ho pridáme do hrnca a varíme pár minút - kým zmäkne. Potom polievku pomocou tyčového mixéra rozmixujeme. Polievku zjemníme smotanou na šľahanie a dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Krátko povaríme a odstavíme.