Potrebujeme:
1 ks cibule
5 ks zemiakov
1 zväzok medvedieho cesnaku
100 ml slovenskej smotany na šľahanie s
SK Oválom podľa chuti soľ
podľa chuti mleté čierne korenie
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Cibuľu ošúpeme a pokrájame na drobno. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a pokrájame na kocky. Maslo si necháme roztopiť vo väčšom hrnci na nízkej teplote. Následne na ňom opečieme cibuľku. Ku opečenej cibuľke pridáme pokrájané zemiaky, zalejeme vodou a varíme do mäkka. Medvedí cesnak umyjeme a posekáme. Následne ho pridáme do hrnca a varíme pár minút - kým zmäkne. Potom polievku pomocou tyčového mixéra rozmixujeme. Polievku zjemníme smotanou na šľahanie a dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Krátko povaríme a odstavíme.