Potrebujeme:
½ kg kuracieho mäsa
½ kg zemiakov
250 g mrkvy
1 cibuľa
petržlenová vňať
2 PL rastlinného oleja
soľ
korenie mleté
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
V hrnci si na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme umyté kuracie mäso, zalejeme 1 a pól litrom vody, trošku okoreníme, osolíme a varíme minimálne 3/4 hodiny, aby sme vyvarili silný vývar. Medzitým si očistíme mrkvu a zemiaky, ktoré pridáme približne v polovici varenia do vývaru. Hotový vývar scedíme, vyberieme kuracie mäso, ktoré vykostíme, a spolu so zeleninou nakrájame na kúsky. Do vývaru pridáme tavený syr a po rozpustení pridáme pokrájané mäso a zeleninu. Dodatočne podľa chuti vývar dochutíme soľou a korením. Polievku podávame na tanieri a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.