Potrebujeme:
500 g zeleniny (mrkva, petržlen, menšie cibule)
1 kg kuraťa (stehná, prsia, krídla chrbty a pod.)
4 zemiaky
50 g slovenského masla
200 ml šľahačkovej smotany
1 žĺtok
soľ
petržlenová vňať
Postup:
Kuracie kúsky umyjeme, osušíme a jemne podusíme na roztopenom masle. Koreňovú zeleninu umyjeme, očistíme a nakrájame na pásiky. Cibuľu očistíme a prekrojíme na polovicu. Zemiaky umyjeme, očistíme a dva pokrájame na malé kocky, aby sa rozvarili a ostatné dva zemiaky prekrojíme na štvrtiny. Zeleninu pridáme ku kuraťu, osolíme a zalejeme vodou. Po uvarení, keď už je mäso a zelenina mäkká, pridáme šľahačkovú smotanu rozmiešanú so žĺtkom a varíme ešte 2 minúty. Pri servírovaní ozdobíme polievku petržlenovou vňaťou