obrazok zahlavie

Pórová polievka so syrom

Potrebujeme: 
500 g póru 
2 cibule 
2 PL slovenského masla 
2 PL hladkej múky 
1 l vývaru 
štipku muškátového orechu 
biele korenie 
slovenský strúhaný syr 
slovenskú smotanu na varenie 
petržlenovú vňať na dochutenie 

Postup: 
Cibuľu a pór ošúpeme a nakrájame nadrobno. Opečieme na masle do sklovita. Zapražíme múkou, zalejeme vývarom a privedieme k varu. Varíme na miernom ohni. Po 10 minútach pridávame slovenský strúhaný syr. Miešame, až kým sa syr úplne rozpustí. Pridáme slovenskú smotanu na varenie a necháme krátko prejsť varom. Okoreníme a dochutíme muškátovým orieškom. Ozdobíme petržlenovou vňaťou. Servírujeme s bagetkou natretou slovenským maslom.