Potrebujeme:
2 stredné cibule
500 g póru
2 PL hladkej múky
1 l vývaru/rozrobeného bujónu
štipka mletého bieleho korenia
štipka mletého muškátového orecha
soľ
chlieb na krutóny
1 PL slovenského masla
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Cibuľu a pór olúpeme, nadrobno nakrájame. Maslo rozpustíme, pridáme zeleninu a počkáme kým zosklovatie. Potom ju zapražíme múkou, po chvíľke všetko zalejeme vývarom z mäsa a privedieme k varu. Asi 10 minút varíme na miernom ohni. Po malých kúskoch pridávame do polievky tavený syr. Stále miešame, až kým sa syr úplne nerozpustí. Dochutíme korením a muškátovým orieškom, nakoniec pridáme petržlenovú vňať. Chlieb nakrájame na kocky a upečieme na masle dozlatova. Polievku rozdelíme na taniere a do každého vložíme upečené krutóny.