Potrebujeme:
4 stredné zemiaky
1 veľkú cibuľu
1 kocku kuracieho/hovädzieho bujónu
2 hlávky cesnaku
50 g slovenského masla
mleté čierne korenie
drvenú rascu
soľ
majoránku
postrúhaný slovenský tvrdý syr
hrianky
Postup:
Menšie cibuľu a cesnak očistíme. Cibuľu nasekáme najemno, cesnak nakrájame na plátky alebo prelisujeme. Zemiaky olúpeme a nakrájame na kocky. V hrnci roztopíme maslo a opražíme cibuľku do sklovita. Pridáme cesnak, krátko orestujeme a zalejeme horúcou vodou. Pridáme zemiaky, kocku bujónu a polievku osolíme, okoreníme a pridáme drvenú rascu. Polievku varíme do zmäknutia zemiakov. Ku koncu pridáme sušenú majoránku. Pre silnejšie cesnakový efekt môžeme pridať ďalšie 3 prelisované strúčiky cesnaku. Horúcu polievku servírujeme s hriankou a kopcom postrúhaného syru.