obrazok zahlavie

Sýrovo batátová polievka

Potrebujeme:
1 cibuľa 
2 strúčiky cesnaku 
2 polievkové lyžice olivového oleja 
1 batat 
750 ml zeleninového vývaru 
500 ml slovenského mlieka s SK Oválom 
200 g tvrdého slovenského syra s SK Oválom 
štipka muškátového orieška 
štipka soli 
štipka korenia 
vňať z mladej cibuľky 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup: 
Na oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak. Pridáme na kocky nakrájaný batat a krátko orestujeme. Zalejeme vývarom, pridáme soľ, korenie a štipku muškátového orieška. Varíme, kým bataty nezmäknú. Prilejeme mlieko a ešte krátko povaríme. Polievku rozmixujeme na hladký krém. Primiešame nastrúhaný syr a miešame, kým sa neroztopí. Pri servírovaní polievku ozdobíme nakrájanou cibuľkovou vňaťou a zvyšným syrom.