Potrebujeme:
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 polievkové lyžice olivového oleja
1 batat
750 ml zeleninového vývaru
štipka muškátového orieška
štipka soli
štipka korenia
vňať z mladej cibuľky
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Na oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak. Pridáme na kocky nakrájaný batat a krátko orestujeme. Zalejeme vývarom, pridáme soľ, korenie a štipku muškátového orieška. Varíme, kým bataty nezmäknú. Prilejeme mlieko a ešte krátko povaríme. Polievku rozmixujeme na hladký krém. Primiešame nastrúhaný syr a miešame, kým sa neroztopí. Pri servírovaní polievku ozdobíme nakrájanou cibuľkovou vňaťou a zvyšným syrom.