Potrebujeme:
1 stredne veľkú tekvicu
1 veľkú cibuľu
1 kocku zeleninového bujónu
150 ml slovenskej šľahačovej smotany s
SK OVÁLOM 3 PL polohrubej múky na zahustenie
kôpor
mleté čierne korenie
mletá rasca
soľ
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Tekvicu očistíme, nastrúhame a nasolíme. Na masle osmažíme cibuľku. Potom na cibuľku dáme mierne vyžmýkanú tekvicu, trochu ju opražíme. Podlejeme vodou, pridáme bujón, premiešame. Chvíľku povaríme, ochutnáme, či je tekvica mäkká. Pripravíme si zápražku z múky a mlieka. Vylejeme ju do uvarenej tekvice a premiešame. Dochutíme kôprom, čiernym korením, mletou rascou a soľou. Nakoniec polievku rozmixujeme ponorným mixérom do hladka a pridáme smotanu. Podávame napríklad s opečeným chlebíkom.