obrazok zahlavie

Bylinkové maslo s medvedím cesnakom

Potrebujeme: 
250 g Slovenského masla s SK Oválom 
1 hrsť medvedieho cesnaku 
kôru a šťavu z 1/2 citróna 
soľ 
mleté čierne korenie 


Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup: 
Vezmeme zmäknuté maslo a nakrájame ho na menšie kúsky, ktoré vložíme do mixéra. Medvedí cesnak si poriadne umyjeme a osušíme ho. Nasekáme a pridáme do mixéra k maslu. Do zmesi pridáme aj kôru a šťavu z citróna a podľa chuti pridáme soľ a mleté čierne korenie. Všetko spolu dôkladne premixujeme, kým nedosiahneme hladkú konzistenciu. Hotové cesnakové maslo môžeme naniesť na papier na pečenie a formovať ho do požadovaného tvaru. Potom ho necháme odpočívať v chladničke, aby sa získala ideálna konzistencia.