Potrebujeme:
chlieb
slovenské maslo
kuracie prsia
tvrdý syr nakrájaný na tenké plátky
čierne korenie
soľ
paradajky
bylinky
Postup:
Chlieb nakrájame na tenké krajce. Spárujeme ich a na vonkajšie strany jednotlivých dvojíc potrieme maslom. Paradajky umyjeme, osušíme a nakrájame na kolieska. Kuracie prsia umyjeme, osušíme, nakrájame na tenké plátky, osolíme, okoreníme a potrieme mäkkým maslom z oboch strán. Takto pripravené kuracie plátky ugrilujeme. Na oba krajce, na stranu, ktorá nie je potretá maslom položíme po jednom plátku syra, na jeden krajec dáme aj kolieska paradajky. Ugrilované mäso uložíme na krajec s paradajkou, na vrch položíme druhý krajec syrom na mäso a maslom nahor. Takto pripravené chlebíky dáme ešte na chvíľu na gril, aby sa syr roztopil a maslo opieklo chlebík z oboch strán do chrumkava. Servírujeme s čerstvými bylinkami podľa chuti.