Potrebujeme:
4 vajcia
1 menšiu bielu cibuľu
2 PL šľahačkovej smotany
1 PL rastlinného oleja
soľ
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Na panvici zohrejeme olej, pridáme maslo a najemno nakrájanú cibuľku. Kým sa cibuľka praží, v miske rozmiešame vajcia so šľahačkovou smotanou a soľou. Keď je cibuľka zlatohnedá, znížime plameň na sporáku, prilejeme do panvice rozmiešané vajíčka a jemne ich miešame. Praženica je hotová, keď je ešte jemne mokrá. Panvicu odstránime zo sporáka, praženicu ešte raz premiešame a naberieme ju na tanier, aby sa zatavilo varenie. Mäkký syr roztrháme na malé kúsky na praženicu a ten sa jej zostatkovým teplom jemne roztopí. Praženicu podávame so zeleninou podľa chuti.