Potrebujeme:
100 g plátkovej mäsitej slaniny
4 vajcia
50 g zelených fazuliek
soľ
čierne korenie
2-3 PL slovenského plnotučného mlieka s
SK OVÁLOM
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Slaninu a syr si nakrájame na kocky a odložíme na bok. Fazuľky prepláchneme a osušíme. Do misky rozbijeme vajíčka rozmiešame a pridáme trošku mlieka. Na panvici roztopíme maslo, na ktorom si opečieme slaninu a vylejeme rozmiešanú vajíčkovú zmes. Následne už vajíčka nemiešame a horák na sporáku nastavíme na najnižšiu intenzitu. Vrchnú stranu vajíčok rovnomerne posypeme fazuľkami a mäkkým slovenským syrom. Osolíme, okoreníme a prikryjeme panvicu pokrievkou. Omeletu dusíme, až kým nie je vajíčko spravené a fazuľky mäkké. Pri podávaní môžeme ozdobiť pažítkou.