obrazok zahlavie

Slané pečivo s medvedím cesnakom

Potrebujeme:
500 g hladkej múky 
1/2 kocky droždia 
100 ml oleja 
200 ml slovenského mlieka s SK Oválom 
1 ČL soli 
1 ČL práškového cukru 
200 g kyslej slovenskej smotany S SK oválom 
Pesto z medvedieho cesnaku 
1 vajce 
Hrubozrnná soľ

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup:
V miske pripravíme kvások z mlieka, droždia a cukru. Zmiešame múku, soľ, kvások, olej a kyslú smotanu, a vypracujeme cesto. Cesto rozvaľkáme, natrieme pestom z medvedieho cesnaku a preklopíme. Nakrájame na pásiky a zatočíme. Pásiky položíme na plech s papierom na pečenie, potrieme vajíčkom a posypeme hrubozrnnou soľou. Pečieme pri 180°C 15-20 minút do zlatista.