Potrebujeme:
1 PL slovenského masla
4 vajcia
50 g zelených fazuliek
50 g hrachu
soľ
čierne korenie
slovenské plnotučné mlieko
strúhaný slovenský tvrdý syr
Postup:
Fazuľky a hrášok prepláchneme a osušíme. Do misky rozbijeme vajíčka, pridáme k nim trochu mlieka a vidličkou poriadne premiešame. Na veľkej panvici roztopíme maslo a vylejeme naň rozmiešanú vajíčkovú zmes. Potom už vajíčka nemiešame a horák na sporáku nastavíme na najnižšiu intenzitu. Vrchnú stranu vajíčok rovnomerne posypeme strúhaným syrom, fazuľkami a hrachom. Osolíme, okoreníme a prikryjeme panvicu pokrievkou. Pomaly dusíme, až kým nie je vajíčko spravené a fazuľky s hráškom mäkké. Pri servírovaní zrolujeme omeletu a prekrojíme ju na polovicu a tak uložíme na tanier. Môžeme podávať posypané strúhaným tvrdým syrom.