obrazok zahlavie

Zeleninka v cestíčku

Potrebujeme: 
cuketu 
mrkvu 
kaleráb 
sladký zemiak 
3 vajcia 
3 PL hustého bieleho jogurtu 
50 g najemno nastrúhaného slovenského tvrdého syra 
1 šálku hladkej múky 
½ ČL soli 
štipku čierneho korenia 
½ ČL červenej papriky 
štipku kajenskej papriky 
250 g slovenskej kyslej smotany 
2 strúčiky cesnaku 
čerstvé bylinky 
olej na vyprážanie 

Postup: 
Zeleninu umyjeme, osušíme a nakrájame na rovnaké pásiky. Pripravíme cestíčko na obaľovanie. Vajíčka rozmiešame s bielym jogurtom, primiešame múku, nastrúhaný syr, soľ, čierne korenie, červenú papriku a kajenské korenie. Na upravenie hustoty pridáme ešte jogurt alebo múku. Zeleninové slíže pred namáčaním do cestíčka čo najlepšie osušíme, aby cesto dobre držalo. Potom ich vyprážame na horúcom oleji a necháme odkvapkať od oleja na papierovom obrúsku. Podávame s lahodným dresingom zo smotany, pretlačeného cesnaku, štipky soli a najemno nakrájaných čerstvých byliniek, napr. bazalky.