Potrebujeme:
cuketu
mrkvu
kaleráb
sladký zemiak
3 vajcia
3 PL hustého bieleho jogurtu
50 g najemno nastrúhaného slovenského tvrdého syra
1 šálku hladkej múky
½ ČL soli
štipku čierneho korenia
½ ČL červenej papriky
štipku kajenskej papriky
250 g slovenskej kyslej smotany
2 strúčiky cesnaku
čerstvé bylinky
olej na vyprážanie
Postup:
Zeleninu umyjeme, osušíme a nakrájame na rovnaké pásiky. Pripravíme cestíčko na obaľovanie. Vajíčka rozmiešame s bielym jogurtom, primiešame múku, nastrúhaný syr, soľ, čierne korenie, červenú papriku a kajenské korenie. Na upravenie hustoty pridáme ešte jogurt alebo múku. Zeleninové slíže pred namáčaním do cestíčka čo najlepšie osušíme, aby cesto dobre držalo. Potom ich vyprážame na horúcom oleji a necháme odkvapkať od oleja na papierovom obrúsku. Podávame s lahodným dresingom zo smotany, pretlačeného cesnaku, štipky soli a najemno nakrájaných čerstvých byliniek, napr. bazalky.