obrazok zahlavie

Špargľový šalát s jahodami a syrom

Potrebujeme:
1 zväzok zelenej špargle 
320 g jahôd 
200 g slovenského syra s SK Oválom 
100 g mix šalátu 
soľ 
Dresing:
olivový olej 
citrónovú šťavu 
med 
čierne korenie 
soľ 
horčicu 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 
 
Postup: 
Špargľu očistíme, konce odkrojíme a oblanšírujeme (onoríme na 2 minúty do osolenej vriacej vody a potom schladíme v studenej vode). Nakrájame na kúsky a jahody očistíme, ak treba pokrájame, šalátové listy umyjeme a syr rozdrobíme. Urobíme dresing – rozmiešame všetky ingrediencie, dávkujeme ich podľa chuti. Na taniere alebo misky rozdelíme špargľu, jahody, syr a šalátové listy, zalejeme dresingom a premiešame.